O le a le pisinisi robot a Saina i le 2023?

I aso nei, faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o le faasaienisi ma tekinolosi, o le suiga atamai o le lalolagirobotsua faatelevaveina, ma ua solia e robots tuaoi o le gafatia o le ola o tagata mai le faataitaiina o tagata i le sili atu o tagata.

I le avea ai o se alamanuia taua tele e fa'alauiloa ai le fa'asaienisi ma fa'atekonolosi a Saina, o le alamanuia robot sa avea pea ma fa'amoemoe o le lagolago malosi a le atunu'u.I nai aso talu ai, o le 2022 Lake Conference, faʻatautaia e le Artificial Intelligence Industry Innovation Alliance ma le China Software Evaluation Center, na faʻasalalau ai le "Robot Industry Development Trend Outlook", lea na faʻamatalaina atili ai ma valoia le pisinisi robot a Saina i lenei laasaga.

● Muamua, ua faʻamalosia le faʻaogaina o robots fale gaosi oloa, ma o vaega autu o loʻo faʻaauau pea ona faia ni suiga.

I le avea ai ma vaega pito sili ona tele o le robot alamanuia, alamanuia robots e malosi faʻapitoa faʻapitoa ma maualuga maualuga i faʻavasegaina faʻaoga vaevaega.

I le lumanaʻi o le atinaʻeina o le maketi o oloa gaosi oloa a Saina, matou te faʻamasinoina o le a faʻamalosia atili le faʻaogaina o masini faʻapisinisi, faʻatasi ai ma le auala faʻaleleia o le lua sauai o robots fale gaosi oloa Iapani, Fanuc ma Yaskawa Electric: i le taimi pupuu ma le feololo. , robots alamanuia o le a faʻaleleia i le itu o le atamai, faʻaleleia o uta, faʻaitiitiga ma faʻapitoa;I se taimi umi, o le a ausia e robots fale gaosi oloa le atamai atoatoa ma le tuʻufaʻatasia o galuega, ma o se robot e tasi e faʻamoemoe e ausia le atoatoaga o le gaosiga o oloa gaosi.

I le avea ai ma ki i le tulaga maualuga o le atinaʻeina o le robot alamanuia, o le faʻaogaina o tekonolosi o vaega autu e le mafai lava ona sili atu pe faʻatusatusa oloa mai fafo, ae ua taumafai e "puʻe" ma oʻo atu i le "latalata".

Reducer: O le RV reducer atiaʻe e atinaʻe i totonu o le atunuʻu e faʻavavevave ai le faʻaogaina, ma o faʻailoga autu o le oloa e latalata ile tulaga faʻavaomalo faʻavaomalo.

Pule: O le va ma oloa mai fafo e vaapiapi i lea aso ma lea aso, ma taugofie, maualuga le faʻatinoina o pulega faʻapitonuʻu e masani ona iloa e le maketi.

Servo system: O fa'ailo fa'atinoga o oloa fa'apolokalame servo na atia'e e nisi o atina'e i totonu o le atunu'u ua o'o i le tulaga fa'avaomalo o oloa fa'apenei.

 

● Lona lua, o le gaosiga atamai e alu loloto i le vaaiga, ma "robot +" e faʻamalosia soʻo se ituaiga olaga.

E tusa ai ma faʻamaumauga, o le maualuga o le gaosiga o robots ua siitia mai le 23 iunite / 10,000 iunite i le 2012 i le 322 / 10,000 iunite i le 2021, o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le 13 taimi, lea e sili atu ma le faaluaina o le averesi o le lalolagi.O le faʻaaogaina o robots alamanuia ua faʻalauteleina mai le 25 vaega o alamanuia ma le 52 vaega o alamanuia i le 2013 i le 60 vaega o alamanuia ma le 168 vaega o alamanuia i le 2021.

Pe o le robot tipi, viliina, deburring ma isi talosaga i le fanua o vaega o taavale;O se vaaiga foi o le gaosiga e pei o le gaosiga o meaʻai ma meaafale faʻapipiʻiina i pisinisi masani;po'o tulaga o le olaga ma a'oa'oga e pei o tausiga fa'afoma'i ma a'oa'oga;Robot + ua sosolo i soʻo se ituaiga o olaga, ma faʻataʻitaʻiga atamai ua faʻateleina le faʻalauteleina.

● Lona tolu, O le atinaʻeina o robots humanoid e mafai ona faʻamoemoeina i le lumanaʻi.

O robots Humanoid o le faʻaiʻuga lea o le atinaʻeina o robot o loʻo i ai nei, ma o le faʻaogaina o le atinaʻeina o robot humanoid o loʻo i ai nei e masani lava mo le gaosiga, suʻesuʻega a le ea, alamanuia auaunaga ola, suʻesuʻega faasaienisi i iunivesite, ma isi.

I nai tausaga ua tuanaʻi, o le faʻasaʻolotoina o robots humanoid e le tele o pisinisi tetele (Tesla, Xiaomi, ma isi) ua faʻaosoina ai se galu o le "suʻesuʻega ma le atinaʻeina o le robot humanoid" i totonu o le fale gaosi oloa atamai, ma ua faʻaalia o UBTECH Walker e fuafua e. fa'aoga i fale fa'aaliga faasaienisi ma tekonolosi, ata tifaga ma ata televise;Xiaomi CyberOne o loʻo fuafua e faʻatautaia muamua talosaga faʻapisinisi i taavale 3C, paka ma isi faʻaaliga i le isi 3-5 tausaga;O le Tesla Optimus e faʻamoemoe e oʻo atu i le tele o gaosiga i le 3-5 tausaga, mulimuli ane oʻo atu i le faitau miliona o iunite.

E tusa ai ma le manaʻoga umi o faʻamaumauga (5-10 tausaga): o le tele o maketi i le lalolagi atoa o "galuega fale + pisinisi pisinisi / gaosiga faʻapisinisi + lagona / vaʻaiga faʻatasi" o le a oʻo atu i le 31 miliona yuan, o lona uiga e tusa ai ma faʻatusatusaga, o le maketi robot humanoid ua faamoemoe e avea ma lalolagi tiliona maketi moana lanumoana, ma le atinae e le gata.

O lo'o fa'atupuina le atina'e o le aufaipisinisi a Saina i le tulaga maualuga, maualuga ma le atamai, ma e talitonuina o le lagolago malosi o faiga fa'avae a le atunu'u, o le a avea robots a Saina ma malosiaga taua i le maketi o le robot i le lalolagi.


Taimi meli: Mati-25-2023