O le a le 'ese'esega i le va o le AGV ma le AMR, Tatou A'oa'o Sili...

E tusa ai ma le lipoti o suʻesuʻega, i le 2020, 41,000 masini feaveaʻi feaveaʻi fou na faʻaopoopoina i le maketi a Saina, o se faʻaopoopoga o le 22.75% i luga o le 2019. Faʻatau atu maketi na oʻo atu i le 7.68 piliona yuan, o le faʻaopoopoga o le 24.4%.

I aso nei, o le lua e sili ona talanoa e uiga i ituaiga o masini feaveaʻi faʻapisinisi i luga o le maketi o AGVs ma AMRs.Ae e le o iloa e le lautele le tele o le eseesega i le va o le lua, o lea o le a faʻamatala auiliili e le faatonu e ala i lenei tusiga.

1. Fa'amalamalamaga fa'atusa

-AGV

AGV (Automated Guided Vehicle) o se taʻavale taʻitaʻia otometi, lea e mafai ona faʻasino i se taʻavale otometi e faʻavae i luga o tulaga eseese ma tekinolosi faʻatautaia e aunoa ma le manaʻomia o le avetaavale a tagata.

I le 1953, o le AGV muamua na sau i fafo ma amata faasolosolo ona faʻaaogaina i le gaosiga o fale gaosi oloa, o lea e mafai ai ona faʻamatalaina le AGV: o se taʻavale e foia ai le faʻafitauli o le faʻaogaina ma le felauaiga i totonu o le faʻalapotopotoga faʻapisinisi.O uluai AGV na faauigaina o "tagata faimalaga o loʻo feoai i luga o laina taʻiala o loʻo taoto i luga o le eleele."E ui lava ua sili atu nai lo le 40 tausaga o atinaʻe, ae manaʻomia pea e le AGV le faʻaogaina o le taʻiala eletise eletise, taʻiala taʻiala faʻamaneta, taʻiala faʻailoga lua-dimensional ma isi tekinolosi e avea ma lagolago tau folauga.

-AMR

AMR, o lona uiga, autonomous mobile robot.E masani lava ona faasino i faleteuoloa robots e mafai ona faʻatulagaina ma faʻatautaia tutoʻatasi.

O robots AGV ma AMR o loʻo faʻavasegaina o masini feaveaʻi faʻapisinisi, ma o AGV na amata muamua atu nai lo AMR, ae o loʻo faasolosolo malie lava e AMR le faoa o sea maketi sili atu ma o latou tulaga tulaga ese.Talu mai le 2019, ua faasolosolo malie ona talia e tagata lautele le AMR.Mai le vaʻaiga o le tele o maketi, o le aofaʻi o le AMR i masini feaveaʻi faʻapisinisi o le a faʻateleina i lea tausaga ma lea tausaga, ma e faʻamoemoe e sili atu i le 40% i le 2024 ma sili atu i le 45% o le maketi i le 2025.

2. O le Fa'atusatusaga o Fa'amanuiaga

1).Fa'asagaga tuto'atasi:

O le AGV ose masini otometi e mana'omia le fa'atinoina o galuega i luga o se ala fa'ata'atia ma e tusa ai ma fa'atonuga fa'atonu, ma e le mafai ona fetu'una'i ona tali atu i suiga i luga ole laiga.

AMR e masani ona faʻaaogaina le SLAM laser navigation technology, lea e mafai ona faʻamaonia le faʻafanua o le siʻosiʻomaga, e le manaʻomia le faʻalagolago i nofoaga tuʻufaʻatasia fesoasoani i fafo, e mafai ona faʻatautaia ma le tutoʻatasi, e otometi lava ona maua le auala sili ona lelei, ma aloese mai faʻalavelave, ma o le a otometi lava ona alu i le. le fa'aputuga fa'atumu pe a o'o atu le mana i le tulaga taua.E mafai e le AMR ona fa'atino uma fa'atonuga o galuega ma le atamai ma fetu'una'i.

2).Fa'atonuga fetuutuunai:

I se numera tele o faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ai le faʻaogaina fetuutuunai, e le mafai e le AGV ona suia le laina taʻavale, ma e faigofie ona poloka i luga o le taʻiala taʻiala i le taimi o le tele-masini faʻaogaina, ma aʻafia ai le lelei o galuega, o le mea lea e le maualuga le fetuutuunai AGV ma e le mafai ona ausia manaʻoga. o le itu talosaga.

O le AMR o loʻo faʻatinoina fuafuaga faʻapipiʻi fetuutuunai i soʻo se nofoaga talafeagai i totonu o le faafanua, pe afai e lava le lautele o le alalaupapa, e mafai e pisinisi faʻapitoa ona fetuunai le numera o le faʻaogaina o le robot i le taimi moni e tusa ai ma le faasologa o le faasologa, ma faʻatinoina le faʻatulagaina masani o galuega e tusa ai. i manaoga moni o tagata faʻatau e faʻateleina le faʻaogaina o le tele o masini faʻaogaina.E le gata i lea, a o faʻaauau pea le faʻatupulaia o pisinisi, e mafai e kamupani faʻapitoa ona faʻalauteleina talosaga AMR i se tau fou maualalo.

3).Tala fa'atatau

AGV e pei o se "tagata meafaigaluega" e aunoa ma ona lava manatu, talafeagai mo felauaiga i lea itu-i-itu ma pisinisi tumau, pisinisi faigofie ma laiti pisinisi.

Faatasi ai ma uiga o le taʻavale tutoʻatasi ma fuafuaga tutoʻatasi auala, AMR e sili atu ona talafeagai mo siosiomaga faʻalauiloa ma faigata.E le gata i lea, pe a tele le taʻaloga, o le faʻaogaina o tau o le AMR e sili atu ona manino.

4).Fa'afo'i tupe fa'afaigaluega

O se tasi o mea taua e tatau ona mafaufau i ai kamupani logistics pe a faʻafouina a latou faleteuoloa o le toe faʻafoʻi atu i tupe teufaafaigaluega.

Va'aiga tau: E mana'omia e AGV le toe fa'afouina o faleteuoloa tetele i le taimi o le fa'aulufaleina ina ia fa'afetaui tulaga fa'agaoioi o AGV.E le mana'omia e AMR ni suiga i le fa'atulagaina o le fale, ma e mafai ona fa'atino vave ma sologa lelei le tagofiaina po'o le pikiina.Ole faiga ole galulue fa'atasi a tagata-masini e mafai ona fa'aitiitia lelei ai le aofa'i o tagata faigaluega, ma fa'aitiitia ai tau o tagata faigaluega.Ole faiga ole robot e faigofie ona fa'agaoioia e fa'aitiitia ai fo'i tau a'oa'oga.

Va'aiga lelei: AMR e fa'aitiitia lelei le savaliga o tagata faigaluega, fa'atagaina tagata faigaluega e taula'i atu i galuega e maualuga atu le tau, ma fa'aleleia lelei galuega lelei.I le taimi lava e tasi, o le laasaga atoa mai le tuʻuina atu o galuega i le faʻamaeʻaina o le pulega o le faiga ma le tulitatao o loʻo faʻatinoina, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le sese o le gaioiga o tagata faigaluega.

3. Ua oo mai le Lumanai

O le atinaʻeina malosi o le pisinisi AMR, faʻalagolago i le talaaga o le faʻaleleia o le atamai i lalo o le galu o taimi tetele, e le mavavaeeseina mai le faʻaauau suʻesuʻega ma faʻaauau le alualu i luma o tagata alamanuia.O le Suʻesuʻega Faʻafesoʻotaʻi o loʻo valoia o le maketi o masini feaveaʻi a le lalolagi e tatau ona sili atu i le $ 10.5 piliona i le 2023, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe autu e sau mai Saina ma le Iunaite Setete, lea o kamupani AMR o loʻo faʻauluulu i le Iunaite Setete mo le 48% o le maketi.


Taimi meli: Mati-25-2023